Älli Bälli

Käsikirjoitus Atik Ismail
Ohjaus ja valot Anne Salmi
Äänet ja kuvat Tumi Turunen
Rooleissa Atik Ismail, Tumi Turunen, esineet
Tuotanto Teatteriryhmä LATAAMO

Teatteriryhmä Lataamo on kuopiolainen kulttuurikollektiivi, joka suhtautuu teatteriin suurella rakkaudella. Lataamon jäsenet omaavat kosolti kokemusta kulttuurin ja jalkapallon kentiltä. 
Nyt Lataamo esittää Atik Ismailin itselleen kirjoittaman omaelämänkerrallisen näytelmän, joka perustuu Ismailin kirjoittamaan kirjaan ”Pelimies -omaeläkerta” (2016 Minerva). 
Lavalla nähdään jalkapallolegendan lisäksi kulttuuriteknikko Tumi Turunen, joka vastaa myös esityksen äänistä ja kuvista. 
Älli Bälli on kiehtova tarina suomalaisen jalkapallolegendan värikkäästä elämästä. Tataarikasvatuksen saanut, rockmusiikista pitävä mies seikkailee nyrkkeilystä jalkapalloon, limonadi Siff:stä Cordiitta-viinaan, syvästä alkoholismista raittiuteen.
Näytelmä kertoo elämää rakastavan tataarin selviytymistarinan. Huumoria, rakkautta ja ankaraa itsekritiikkiä unohtamatta. 
Atik Ismail on lavalla tosissaan. Se näkyy ja tuntuu katsomossa asti. 
Atik Ismail oli aktiiviurheilija-aikanaan Suomen paras jalkapalloilija ja ristiriitainen julkkis. ”Atik Ismail: ongelmapoika, pelle vai pelimies?” Mainostettiin KPT:n erästäkin peliä.
Ismail oli taiteilija jo pelikentällä. Tämä sama luovuus on nyt siirtynyt kirjoittamisen kautta näyttämölle. Älli Bälli on rehellinen ja avoin tilitys Atikin onnistumisista ja epäonnistumisista. Se on tiettävästi ensimmäinen urheilijan itsensä kirjoittama näytelmä, jossa hän myös esittää itseään. Esitys kestää kaksi puoliaikaa kuten jalkapallo-ottelukin.

 received 607685873028647

Esityksen järjestävät yhteistyössä Lapuan Virkiä, Teatteri Lapua ja Lapuan kaupungin kulttuuritoimi.

Näytelmä nähdään tällä tietoa Etelä-Pohjanmaalla vain Lapualla kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Teatteri Lapuan näyttämöllä perjantaina 1.3.2019 klo 19.

Liput ennakkoon Lapuan Taidemuseon museokauppa Paukun Puoti (ma−pe 11−17, la 11−15) tai osoitteesta www.lipputoimisto.fi  sekä ovelta ennen esitystä (mikäli tilaa on).

Peruslippu 22,50 €, työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset 17,50 €. Sisältää palvelumaksun.