Teatteri Lapuan syksyn toinen näytelmä Fingerpori – Toinen tuleminen vie katsojansa sarjakuvista tuttuun Fingerporin maailmaan. Ohjaaja Maria Haapanen koosti Pertti Jarlan stripeistä näytelmän, joka naurattaa absurdin huumorin voimin. Näyttämöllä nähdään kahdeksan näyttelijää, jotka laittavat itsensä likoon lukuisilla rooleillaan.

Näytelmä on hyvin työryhmälähtöinen heti sarjakuvastrippien etsinnästä ja niiden mukaan valikoinnista lähtien. Itse käsikirjoittaminen olikin lähinnä irrallisten vitsien yhteensovittamista ja muokkaamista mukana olevan näyttelijäporukan venymisen mukaan, kommentoi Haapanen. Huumoria on yhdessä etsitty myös sarjakuvastrippien ulkopuolelta, ettei kokonaisuus jäisi puhuvien päiden vitsikimaraksi. Hahmoja on luotu yhdessä ja itsekseen ja harjoitusten ilmapiiri on pyritty pitämään sallivan rentona ja avoimena kokeiluille.

Fingerpori – Toinen tuleminen -näytelmän ohjaa Maria Haapanen ja Heimo  Vesan roolissa nähdään Pietu Korpi-Käkelä. Puvustuksesta vastaa Liisa Barry ja lavastuksesta Kai Pöntinen yhdessä työryhmän kanssa. Valo- ja äänitekniikasta huolehtii Kulttuurityöpaja Preppaamo. Tuotantopuolella teatteri jatkaa yhteistyötä SeAMKin kulttuurituotannon tutkinto-ohjelman kanssa. Tuottajina toimivat osana opintojaan kulttuurituotannon opiskelijat Jonna Hynynen ja Pinja Palosaari.

Fingerpori – Toinen tuleminen on Teatteri Lapuan kolmas ensi-ilta tänä vuonna. Näyttää siltä, että pikku hiljaa ollaan palaamassa poikkeusoloista ja ihmiset uskaltautuvat taas teatteriin, mikä on mahtava asia, todetaan teatterin tuotannosta. Kahden vahvan draaman jälkeen vuosi on hyvä päättää Fingerporin monimielisen huumorin parissa. Lippuja esityksiin voit ostaa kotisivuiltamme painamalla oikean reunan punaista Osta lippuja -painikkeesta. Lue lisää näytelmästä täältä!

     

 

”Ne marjatortut voisit pilkkoa pienempiin osiin.”
”Näytänkö sulle pilkottavan tortun!”