Teatteri Lapuan esityskausi 2020–2021 tuo ensi-iltaan ennätyksellisesti kolme näytelmää sekä jatkaa tänä keväänä kesken jääneen neljännen esityksiä. Uuden esityskauden avaa Känkkäränkkä eli kerrankin kunnon itkupotkuraivarit, josta ehdittiin maaliskuussa nähdä vain ensi-ilta ennen kevätkauden äkillistä päättymistä. Myöhemmin syksyllä ensi-iltansa saa humoristinen draama Pasi Was Here ja ennen joulua katsojia ihastuttaa klassikkotarina Saiturin joulu. Teatteri Lapua tarttuu taas myös isoon musikaalihaasteeseen ja ottaa ensimmäisenä pohjoismaisena harrastajateatterina toteutettavakseen ympäri maailman hurmanneen Shrekin, jonka ensi-ilta koittaa alkuvuodesta 2021.
 

Teatterin syksyn aloittava koko perheen kiukuttelunäytelmä Känkkäränkkä eli kerrankin kunnon itkupotkuraivarit kertoo kuusivuotiaasta Vilmasta, josta on tulossa isosisko ja sekös tyttöä huolettaa, kiukuttaa ja mökötyttää. Yhtäkkiä paikalle kuperkeikauttaa Kiukkulan kuningas Tuittupää ja muut Kiukkulan asukkaat, joiden kanssa Vilma koittaa rauhoittua. Näytelmän on Teatteri Lapualle jo täksi kevääksi ohjannut Juulia Soidinaho.
 

Veikko Nuutisen vuonna 2016 parhaana näytelmätekstinä Lea-palkinnolla palkittu käsikirjoitus Pasi Was Here vie katsojat 1980-luvun Suomeen vesisänkyineen ja permanentteineen kaikkineen. Tarina kertoo 35-vuotiaasta Hemmosta, joka kuulee lapsuuden parhaan ystävänsä Pasin kuolleen ja päätyy muistelemaan miesten yhteisiä aikoja Savonlinnassa 1980-luvulla. Pohjavireeltään syvällinen näytelmä on täynnä rosoista huumoria ja saa katsojan palaamaan omaan nuoruuteensa. Näytelmän Teatteri Lapualle ohjaa Katja Kujala.
 

Ympäri maailman rakastettu Charles Dickensin jouluklassikko Saiturin Joulu kertoo itsekkäästä ja kitsaasta herra Scroogesta, jolle joulun henget ilmestyvät aattoiltana kummittelemaan hänen tekemistään vääryyksistä. Maaria Koivula-Talkkari ohjaa Teatteri Lapualle ensi jouluksi tämän kauniin tarinan hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta.
 

Shrek on kertomus suuresta, vihreästä, suolla asuvasta jätistä, joka päätyy pelastamaan prinsessa Fionan vankitornista seuranaan todella suulas aasi. Musikaali yhdistää hienolla tavalla monta tunnettua satua tarinaksi, jossa ystävyys, rakkaus ja erilaisuuden hyväksyminen ovat pääosassa. Maailman tunnetuimman animaation musikaaliversio aloitti katsojiensa sydäntenvalloituksen Broadwaylta vuonna 2008. Suomessa Shrek-musikaali on nähty tätä ennen vain Jyväskylän ja Helsingin kaupunginteattereissa. Ensi talvena tämän koko perheen romanttisen musikaalikomedian ohjaa Teatteri Lapualle Juulia Soidinaho. 

”On hienoa päästä taas toteuttamaan musikaalia Teatteri Lapuan lavalle! Shrekin valmistelut ovat toki jo alkaneet, mutta ne konkretisoituvat, kun aloitamme roolituksen. Koe-esiintymisiä ei voi tietenkään vallitsevan tilanteen takia toteuttaa tänä keväänä ihan perinteisellä tavalla, mutta avaamme videohaun eri rooleihin pian”, Soidinaho kertoo. 

Shrekin roolituksesta ja videohausta kerrotaan myöhemmin lisää Teatteri Lapuan nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.