Teatteri Lapuan näyttämöllä nähdään kuluvan vuoden aikana kolme upeaa ensi-iltaa ja näytelmää. Esityskauden avaa draamakomedia Terapian tarpeessa, joka saa ensi-iltansa jo 23.2. Syksyllä näyttämöllä tullaan näkemään kaksi Teatteri Lapuan kantaesitystä, Lapuan kaupungintalon 100-vuotis juhlanäytelmä Oikeen aika taloo! syyskuussa, sekä marraskuussa musiikkinäytelmä Rakkaudella, Kikka. Luvassa on siis kolme hyvin erilaista näytelmää, joiden myötä edessä on hyvin monipuolinen vuosi!

 

Esityskauden avaa Sari Havaksen käsikirjoittama ja Maria Haapasen ohjaama draamakomedia Terapian tarpeessa. Kyseessä on riehakkaan hauska, koskettava ja samaistuttava läpileikkaus kahden eri elämäntilanteessa olevan naisen elämään. Hulvaton tarina lähtee liikkeelle siitä, kun toinen päähenkilö Kaisa on menossa bikinialueen sokerointiin, mutta eksyykin ovesta ja päätyy terapeutti Ailan vastaanotolle. Esityksen rooleissa nähdään pitkän linjan näyttelijät Ruut Lehto ja Irena Ulvinen.

 

Syyskuussa nähdään ensimmäinen Teatteri Lapuan kahdesta kantaesityksestä: Lapuan kaupungintalon 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi esitettävä juhlanäytelmä Oikeen aika taloo! Näytelmän on käsikirjoittanut lapualaislähtöinen kirjailija Kaisa Viitala ja ohjannut Maria Haapala.

”Vaikka näytelmän keskiössä on tuohon aikaan ällistyttävä ponnistus eli upean kunnantalon rakentaminen, olen poiminut mukaan viittauksia myös muuhun aikakauden elämään Lapualla. Esimerkiksi kouluja piti rakentaa lisää oppivelvollisuuden tultua voimaan, ja kieltolain takia apteekkarin piti hakea erikoislupaa hiusveden myymiseen”, avaa Kaisa Viitala näytelmän ajankuvaa ja syntyprosessia.

 

Marraskuussa teatterivuoden lopetusvuorossa on toinen kahdesta Teatteri Lapuan kantaesityksestä: Rakkaudella, Kikka, joka on musiikkinäytelmä lahjakkaasta ja karismaattisesta laulajasta, jonka värikkäät elämänvaiheet on koottu koskettavaksi musiikkinäytelmäksi. Tarina kertoo ennakkoluulojen rikkomisesta, intohimosta sekä unelmien kovasta hinnasta. Katsojalle on luvassa aikahyppy 1990-luvulle keskelle hittiputken kulta-aikaa. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet teatterin omat lahjakkaat tekijät Malla Sipilä, Kamilla Santala ja Irena Ulvinen. Esityksen ohjaa Malla Sipilä ja musiikista vastaa Matias Källi. Esityksessä nähdään kaksi Kikkaa, joista toista esittää Kamilla Santala ja toista Arja Tikkanen.

 

Lisätietoa Teatterin tarpeessa -näytelmästä löydät sen omalta ohjelmasivulta. Lippuostoksille puolestaan pääset Ohjelmisto ja liput -sivulla tai täällä.

Kantaesityksistä Oikeen aika taloo! ja Rakkaudella, Kikka julkaistaan enemmän tietoa myöhemmin tänä vuonna. Tämänhetkiset infot löydät Ohjelmisto ja liput -sivulta.